Logg inn

Intensivt spanskkurs i Mellom-Amerika

San Pedro Spanish School har skoler flere steder.
San Pedro Spanish School har skoler flere steder.
  • San Pedro Spanish School har skoler flere steder.
  • Her er beviset/sertifikatet på at jeg fulgte privatundervisning på San Pedro Spanish School.
  • Jeg bodde i flersengsrom på det nydelige hotellet Sababa Resort. Dyre dobbeltrom, men billige flersengsrom - og et fantastisk uteområde.
  • Sababa Restaurant er en av de beste restaurantene i landsbyen - men en nydelig utsikt.
  • Inngangen til skolen.
  • San Pedro la laguna er en sjarmerende og veldig trygg landsby i Guatamala.
  • Her er hotellet jeg bodde på: Sababa Resort, 15 minutters gange fra spanskskolen.
  • Slik sov jeg i 10 netter. Hadde foretrukket et eget rom, men det gikk helt greit:)
  • Nydelig utsikt fra hotellet - og alltid fint vær med sol.

Beskriv prosjektet ditt.

Ti dager med fire intensive privattimer i spanskdrilling gjør mye med språkforståelsen din.

Hva gjør dette relevant for deg?

Å lære seg nye språk gir alltid et kompetanseløft, nær sagt uansett hvilken jobb eller bransje du er i. I min jobb som journalist er det nyttig å kunne språk utover norsk og engelsk for å lese nettaviser/dokumenter/møtereferater på andre språk. Selv om Google Translate i dag har gjort det å lese nettaviser på andre språk langt enklere enn før, får man et mye grundigere innblikk i språket ved å beherske det selv. Selv om man ikke kan språket helt flytende. Jeg har vært i Spania på jobb flere ganger. Da snakket jeg engelsk med mine spanske kilder. Selvfølgelig hadde reportasjene mine blitt mye mer levende hvis jeg på det tidspunktet hadde behersket spansk språk bedre!

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg deltok halvannen uke i daglige firetimers en-til-en undervisning med en lokal maestro (lærer) på San Pedro Spanish School i San Pedro la laguna i Guatemala. På starten testet de hvilket nivå jeg var på og hva jeg ønsket meg av undervisningen. Siden jeg har lært en del gramatikk fra før, ønsket jeg denne gangen intensiv "snakking" for å bruke språket i hverdagen. Derfor ble det mye snakking om alt fra jobb, politikk, hverdagsliv etc muntlig, i tillegg til noe gramatikk og videotitting for å få et avbrekk fra praten. Dette ga meg mye. Jeg ble tvunget til å "loosen up", som de sa. Det var problemet mitt, at jeg ikke torde å si setninger før jeg følte de var korrekte. Men ved å snakke og snakke og snakke MÅTTE jeg ta sjanser underveis, noe som førte til at jeg fikk økt språkbeherskelse og også økt forståelse og ordforråd. Minus? Kanskje at privatundervisning ikke er så veldig sosialt. Jeg ble ikke kjent med noen på skolen. Men San Pedro er en liten landsby med mange reisende, og få snakker engelsk. Derfor blir du tvunget til å bruke spansk også utenom skolen, siden alle skilt/plakater/menyer osv står på spansk og få fastboende behersker annet enn spansk.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg vil anbefale Sør-Amerika eller Mello-Amerika for å lære spansk, også helt fra begynnelsen av. De snakker "mer forståelig" spansk, synes jeg og ikke like fort som spanjoler. Dessuten får du mye mer språkkurs for pengene. Jeg har lært spansk i små grupper og i private en-til-en-situasjoner, og det er ingen tvil om at man lærer mye mer av privatundervisning, når man kan skreddersy språkundervisning til ditt nivå og ditt behov og dine ønsker.

Studiested: https://www.sanpedrospanishschool.com/