Logg inn

Språkstipend i Spania 2020

Spanskkurs digitalt etter lockdown
Spanskkurs digitalt etter lockdown
  • Spanskkurs digitalt etter lockdown

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg ønsket å prate bedre spansk til bruk i intervjuer og hverdagstale. Jeg har tidligere gått språkkurs i Spania, men har ikke hatt nok timer til å lære det godt nok. Nå var håpet å kunne løfte språkkunnskapene til neste nivå.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som sportsjournalist reiser jeg på mesterskap og på andre reportasjereiser hvor jeg ofte møter spansktalende utøvere, trenere og ledere. Det er en stor fordel i jobben som journalist å kunne prate med intervjuobjektene på deres morsmål. Mange prater dessuten dårlig engelsk så sjansen for å få intervjuobjektene i tale er også større.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg likte godt hvordan kurset var lagt opp. En god lærer som forklarte godt og en god gruppe som ønsket å lære. Minuset denne gang ble lockdown i Spania. Kurset måtte foregå digitalt fra 16.mars, men det fungerte fint og jeg følte ikke jeg mistet så mye ved å gjøre det på den måten. Vi ble tilbudt ekstra timer som kompensasjon, noe som gav oss et enda bedre grunnlag.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Gjør god research når det kommer til kurssted. Jeg har brukt ulike steder for spanskopplæring de siste årene med varierende kvalitet. Sett også av god tid til hjemmelekser hver dag. En stor fordel å reise til et spansk sted med mindre turister hvor feks. restaurantpersonell ikke prater til deg på engelsk og norsk.

Studiested: https://estepona.eleusal.com/