Logg inn

Digital kommunikasjon - webredaktør

Beskriv prosjektet ditt.

Digital kommunikasjon, webredaktør, er et deltids-studie retta mot de som jobber med eller har ansvar for et nettsted. I løpet av studietida er det flere samlinger som går over flere dager. Mellom samlingene blir det gitt oppgaver med bestått/ikke bestått. Det hele avsluttes med en større prosjektoppgave og en skriftlig eksamen. På studiet lærer du å jobbe strategisk for å oppnå bedriftens mål gjennom nettstedet. Du får kunnskap om å lage innhold som treffer målgruppa i ulike digitale kanaler, og hva som er godt og brukervennlig design. Du lærer om brukeratferd på nett og litt om web-teknologi. Studiet er praktisk, på den måten at det gir deg ei "verktøykasse" som du kan bruke for å lage ei god nettside med godt, relevant innhold. Studiet er et samarbeid mellom høgskolen i Volda og IGM (Institutt for grafiske medier) og gir 30 studiepoeng.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg jobber til daglig som journalist og vaktsjef i NRK Innlandet. Studiet har gjort at jeg i større grad ser viktigheten av å jobbe strategisk på nett, sette mål, evaluere og måle suksess for å komme dit vi vil. Jeg har også fått en innsikt i hva som er godt webdesign og hvor viktig det er å skape gode brukeropplevelser. Jeg er mer opptatt av den som bruker nettstedet vårt nå enn jeg var før, og tenker mer på hva slags opplevelse brukeren sitter igjen med, og om nettstedet faktisk "løser brukeroppgaver".

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg anbefaler dette studiet til andre journalister og redaksjonelle ledere. Studiet handler ikke om journalistikken, men om hvordan vi bør presentere innholdet vårt på en måte som gjør at folk både finner oss og velger oss. Du blir kjent med andre som har lignende arbeidsoppgaver/jobber som deg selv, noe som er nyttig både underveis og etter endt studie. Studiet er nokså omfattende og derfor tidkrevende. Jeg antar at jeg brukte omtrent ti timer i uka på studier. Særlig den avsluttende prosjektoppgaven var arbeidsom. Studiet er relativt dyrt, og stipendet dekker ikke alle kostnader. Samlingene foregår i Oslo, så det er en fordel å bo i nærheten av studiestedet.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Du må forvente at dette tar tid, og går utover annen fritid. Involver ledelsen der du jobber. Fortell dem hva du har lært, slik at du får nytte av kunnskapen i jobben din.

Studiested: https://igm.no/digital-kommunikasjon/