Logg inn

Fire magiske uker i Irkutsk, Sibir

På besøk hos en russisk familie i byen Taishet på den sibirske taigaen. Mat, drikke og gode samtaler.
På besøk hos en russisk familie i byen Taishet på den sibirske taigaen. Mat, drikke og gode samtaler.
  • På besøk hos en russisk familie i byen Taishet på den sibirske taigaen. Mat, drikke og gode samtaler.
  • Masse god kultur og musikk fylte kveldene sammen med læreren min og datteren hennes, og ofte andre studenter fra Kina, Japan, Korea og Russland.
  • Dette var en av mange absurde severdigheter i Irkutsk, byen med omtrent samme befolkning som Oslo, og en gamleby av tre som står på UNESCOs verdensarvliste.
  • Den annen verdenskrig er et traume som Russland ikke så lett klarer å legge bak seg. Hver familie hadde falne i hele det veldige landet.
  • Volodja, verten min i Taishet, og faren til lærerinna mi.
  • Gennadij på 82 og hans kone. Hjertevarme, gjestfrihet, fersk melk fra kua, mat, heimebrent og utedo. Fantastiske folk!
  • Danseforestilling med et av de lokale urfolkene ved Baikalsjøens bredd.

Beskriv prosjektet ditt.

Fire ukers repetisjons- og spesialiseringskurs i russisk språk og kultur i Irkutsk, Sibir.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg tok tredjeåret av bachelorgraden min i journalistikk i Russland i 2004-2005. Trengte repetisjon, og reiser mye på jobb i det tidligere Sovjetunionen. Jeg valgte dermed å søke om FriStup-stipend for å gjennomføre dette.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det ble et fantastisk gjensyn med mitt elskede Russland, og svært intensivt. Undervisning på dagtid, og teater, omvisninger og sosiale aktiviteter på kveldene, med besøk hos russiske familier i by og bygd. Minus kun for at jeg måtte reise hjem etter bare fire uker. Og for at jeg valgte å bo på studenthjem. Der ble standarden for dårlig, og jeg flyttet på herberge etter noen dager.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Sørg for å ha et universitet eller lignende i bakhånd, for å sikre kvaliteten på undervisningen. Gjerne gjennom et vestlig universitet eller kursarrangør. Så slipper du å tenke på å organisere den biten.

Studiested: http://old.isu.ru/en