Logg inn

Språkkurs i Paris

Munnbindet og jeg på Pompidou-senteret.
Munnbindet og jeg på Pompidou-senteret.
  • Munnbindet og jeg på Pompidou-senteret.

Beskriv prosjektet ditt.

Som fotograf og redigerer i NRK, har jeg ofte blitt sendt på reise for både nyheter og sport. Og jeg redigerer ofte råstoff fra utlandet. Min forståelse av fransk har vært ganske god, men jeg har lenge ønska meg mer trening på særlig det muntlige. Målet med STUP var å bygge opp min språklige selvtillit, og samtidig gi meg enda flere bein å stå på som medarbeider i NRK.

Hva gjør dette relevant for deg?

Både på Marienlyst og ute i felt er verdien av å kunne språk åpenbar.  Det er lettere å komme i kontakt med folk, og betydelig enklere å navigere under det sedvanlige tidspresset. Jeg håper å kunne bidra mer aktivt i mottaket og videreformidlingen av råstoff fra fransktalende land. Og jeg håper dette vil gi trygghet og overskudd til å holde holdet kaldt i stressende situasjoner.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg søkte 11 ganger. Og jeg ble så glad da jeg fikk stipendet! Først søkte jeg på en annen skole, før jeg endra til École Suisse på grunn av overbevisende anmeldelser på internett. Og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. École Suisse er en perfekt blanding av dynamisk læring og utrolig god stemning. Lærerne var kvikke, tålmodige, smarte og morsomme. De la en imponerende innsats ned i tilretteleggingen av kursene, men brukte også tid på det som studentene lurte på fra dag til dag. Kravet om å kun snakke fransk på skolen gjorde det lettere å hoppe ut i det, og tørre å gjøre feil. Det var slitsomt, men veldig givende. Jeg hadde et såkalt Semi-intensivt kurs, og hadde undervisning fra 9-12.15 mandag, onsdag og fredag, og 9-16.15 tirsdag og torsdag. Med pauser, selvsagt. Onsdager var det gratis utflukt med skolens kule lærere. Jeg var også så heldig at jeg fikk bo hos en fantastisk lokal dame, i regi av skolen. Vi spiste fransk middag, ost og dessert hver dag, og jeg stilte alle spørsmålene jeg hadde kommet på siden jeg dro fra skolen. På fransk, naturligvis. For jeg har virkelig forsøkt å snakke fransk med alle jeg har møtt. Det har vært vanskelig. Men også veldig gøy og utrolig givende. Jeg er ikke i mål, men jeg er kommet et langt stykke på veien til å snakke ordentlig fransk. Jeg hører fremdeles på fransk radio om morgene, når jeg er aleine hjemme. :)

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Det er alltid lurt å legge ned en ekstra innsats i å friske opp det mest elementære rett før avreise. Jeg gjorde litt, men hverdagen kom i veien, og jeg burde ha gjort enda mer. Og så er det sikkert lurt å se på mulighetene for én til én-undervisning. Men mitt beste tips - ikke gi opp å søke! :)

Studiested: https://www.ecolesuisse-fle.fr/etudier-francais-paris