Logg inn

Historiefortelling i et kloster i Italia

Aldri feil å være i Italia på våren…
Aldri feil å være i Italia på våren…
  • Aldri feil å være i Italia på våren…

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har nå endelig fått gjennomført stipend-turen min som har vært utsatt to år på grunn av pandemien. Jeg laget mitt eget opplegg, bestående av to deler. Et skrivekurs på nett, og et kurs på 1 uke i Italia med Merethe Morken-Andersen. Nettkurset var ok, men heller ikke mer. Det er alltid noe å lære, og jeg tar absolutt med meg ting derfra om språkbruk. Kurset i Italia var derimot storartet. Vi tilbrakte en uke i et nedlagt kloster som drives som et kurs-sted i regi av en veldig søt eldre norsk kvinne. Forfatter Merethe Morken-Andersen var kursleder, og hadde med seg en psykolog som side-kick. Tema for kurset er historier fra virkeligheten. Vi var 16 deltagere, og Merethe la meget stor vekt på at alle har total taushetsplikt fra kurset (om de andre og ting som kan være utleverende). Hun klarte å skape en god trygghet for alle, og vi ble en tett og fin gruppe. Hun sa også i fra med en gang om at hun anbefalte alle å «slå av verden» og forsvinne mest mulig inn i en boble i klosteret denne uken. Dette gjorde læringen bra. Det hun la mest vekt på i undervisningen var dramaturgi og karakterbygging. Dette er ting jeg lenge har savnet å få lære mer om. Dagene i klosteret var bygget opp omtrent som følger. Frokost, og så «egentid» med skriveoppgaver. 11:30 - 13:30 undervisning, og så lunsj. Etter lunsj ny «egentid» med skriveoppgaver, før mer undervisning 17:30 - 19:30 og så til slutt middag. Jeg kom godt inn i bobla og føler selv jeg har både lært mye, og fått en boost. I en lengre periode før klosteret har jeg holdt på med nettkurset, og nå i dagene etter klosteret har jeg gjort meg ferdig med det. Jeg kjørte ned på motorsykkel, og har brukt lang tid på veien hjem. Under kjøringen har jeg sittet og tenkt og fundert, og på kveldene har jeg jobbet videre med nett-kurset, og tanker fra kurset i klosteret. På denne måten brukte jeg resten av permisjonen opp gjennom Europa, med transport på dagtid, og studier på kveldstid i forskjellige små byer. Dette var også et opplegg som fungerte fint for meg. Det gav meg tid til å være i min egen boble, og bruke dagene til å fundere, og kveldene til å skrive og praktisere.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg jobber med historiefortelling i nesten alt jeg gjør. Det var veldig deilig å få mer teori omkring dramaturgi og karakterbygging. Dette er noe jeg har savnet lenge.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset var veldig bra. Det å få være i en «boble» langt borte, slå av mobilen, og ha fullt fokus er veldig fint. Ulempen er - at det er langt borte. Dette forsøkte jeg å gjøre til en fordel, ved å kombinere dette med et nettkurs som jeg kunne bruke tid på mens jeg var på reise. Jeg gjorde reisen lenger enn den egentlig var, for å forlenge «bobla» og få mest mulig ut av tiden alene.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Nyt dagene og slå av mobilen mest mulig. Forsøk å komme inn i din egen lille boble, og finn inspirasjon og fokus.

Studiested: http://meretemorkenandersen.no/skrivekurs/