Logg inn

Ledelse på BI

Forelesning på BI i personalledelse - før pandemien sendte alle hjem
Forelesning på BI i personalledelse - før pandemien sendte alle hjem
  • Forelesning på BI i personalledelse - før pandemien sendte alle hjem
  • Leadership in action - bokstavelig talt. Teamarbeid ved Tryvannstua

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg har over tre år på deltid tatt påbygg fra tidligere studier som endte opp i en bachelor-grad i ledelse ved Handelshøyskole BI i Oslo. Jeg har vært innom en rekke fag som bedriftsøkonomi, personalledelse, logistikk og markedsføring, ledelse i teori og og praksis, prosjektledelse (inkludert Prince-sertifisering) og til slutt det avsluttende faget Leadership in action.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg har cirka 10 års ledelseserfaring fra tidligere, men det har stort sett vært operativ ledelse (vaktsjef, kveldsredaktør mm). Nå falt det seg sånn at midtveis i studiene byttet jeg jobb til en mer personalledet stilling som avdelingsleder. Dermed fikk jeg brukt mye av det vi lærte in «real time» i min nye jobb. Mye av dette som læres bort er «sunn fornuft» og ting man likevel gjør. Men det har vært enormt nyttig å få knagget en del av den kunnskapen man har fra før av på bestemte teorier og praksiser, samt at det har vært spennende med en hel del ny input som jeg er overbevist kan gjøre meg til en bedre avisleder.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det har vært varierte fag der en starter opp med de klassiske kjernefagene på BI som bed.øk og markedsføring. Dette var mer «skolefag» der en var fokusert på pensum. Og for en som har vært lenge borte fra skolebenken kan dette føles noe fjernt. De to siste årene (altså deltid) der fagene var prosjektledelse og Leadership in action (prosjektoppgaver blant annet og en del mer teamarbeid) var nok mer nevenyttige for folk som har vært i arbeidslivet en stund. Særlig prosjektledelse og foreleser Tore Aalberg var flink til å undervise på en måte som føltes relevant nå.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Disse fagene bør være overkommelige for flere på deltid hvis en jobber strukturert og noenlunde jevnt. Jeg har ikke arbeidet overvettes mye for å komme igjennom og hatt et lærerikt utbytte. Det kan også være lurt å knytte seg til grupper både i Prosjektledelse og Leadership in action slik at en slipper å dra hele oppgavelasset selv.

Studiested: https://www.bi.no/studere-ved-bi/campus-oslo/?gclid=Cj0KCQjwr4eYBhDrARIsANPywCiSQ2EpvUNbedl7t-XeQZUnn7ifnZqRneUiL3O-TfwuQT2f3OeaWXsaAnbVEALw_wcB&gclsrc=aw.ds