Logg inn

Fototur til Mongolia

Beskriv prosjektet ditt.

Det overordnede målet vårt var å styrke oss selv etter tiår hvor vi KUN hadde fokusert på å lage videoinnhold. Det er en stor forskjell til stills hvor tankegang og utførelse er en annen måte å både jobbe og tenke på. Teknisk og journalistisk. Arbeidsgiver viste stor generøsitet og lot oss ta med det vi trengte av linser til våre Sony-stillskamera. Vi var meget godt skodd for alle foto-eventualiteter med alt fra vidvinkel på 12-24 MM til telelinse på 600 MM.

Hva gjør dette relevant for deg?

Etter som nyhetskampen har flyttet seg over på digitale plattformer, stilles det nå store krav til at TV 2s video-fotojournalister også må levere stillsbilder. Det har vært en gradvis prossess der det først bare ble stilt krav om å i det hele tatt huske å ta et stillbilde, til å gradvis kreve at det skal holde høy kvalitet. Men i en hektisk hverdag er det vanskelig å få nok mengdetrening til å få opp kvaliteteten kjapt nok, derfor følte vi at vi trengte å komme oss vekk og utelukkende få lov til å fokusere på stillsfotografering.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det beste med prosjektet for vår del var å ha 7 dager med massiv mengdetrening i svært inspirerende omgivelser. Det har ikke vært noen nedsider. Skal vi nevne et minus, må det være at turen godt kunne vart noen dager til. Bl.a. med tanke på tidsforskjell og jetlag.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Vi kan anbefaler gjerne andre å dra til Mongolia, både fordi man automatisk får helt andre bilder enn her hjemme, og fordi mongolene svært imøtekommende mennesker, som stort sett synes det er veldig kjekt å bli tatt bilde av. Mongolia er slik sett et “lett” land å være fotograf i, og et sted med store variasjoner. 4 av dagene var vi på arrangert fototur, hvor vi fikk de mest Men det var vel så interessant og givende å drive gatefoto i Ulaanbaatar, og utfordrende på en helt annen måte. Skulle vi gjort noe annerledes, så hadde det vært å legge til én dag eller to til. Ikke for å ta flere bilder, for det fikk vi i enorme mengder, men for å legge inn tid til redigering og reflektering underveis. NB: Det er lang reisevei, og man er ganske sliten når man kommer frem, så legg gjerne inn én dags hvile når du ankommer. Les gjerne reisebrevet vårt og se flere bilder her: https://tv-2-1.filemail.com/d/iusdovuwaxfofyk