Logg inn

Grunnutdanning Bilder Nordic School of Photography

Bildet er tatt etter eksamen i portefølje. Boken ble godkjent og eksamen bestått
Bildet er tatt etter eksamen i portefølje. Boken ble godkjent og eksamen bestått
  • Bildet er tatt etter eksamen i portefølje. Boken ble godkjent og eksamen bestått
  • Baksiden av porteføljen.
  • Modell i studio i faget lyssetting.
  • Meg i arbeid under en workshop i motefotografering.
  • I arbeid i mørkerommet!

Beskriv prosjektet ditt.

Kurset mitt var på Bilder Nordic Shool of Photography 2021/2022. Det er en grunnutdanning i foto. På studiet fikk vi god innsikt i bildekommunikasjon, yrkesutøvelse og foto, teori og teknikk. Vi lærte det teknisk grunnleggende med kamera. Vi hadde også om lyssetting i studio og digitalt mørkeromsarbeid. Det var ukentlige oppgaver og flere helger med workshops. Oppgavene kombinerte tekniske oppgaver og praktisk utførelse. Vi bygget opp en portefølje under studiet. Historie og praktisk mørkeromsarbeid (frivillig) var også et tilbud under studiet. Et godt klassemiljø og svært kompetente forelesere gjorde studiet veldig bra.

Hva gjør dette relevant for deg?

Dette kurset er relevant for meg fordi jeg til daglig jobber som journalist og fotograf. Jeg hadde behov for å bli bedre til å ta bilder og lære mer om lyssetting. Jeg hadde også behov for å lære mer om sjangeren dokumentar. Samtidig har jeg lært mer om faget og kan dermed tilby fototjenester også uavhengig av journalistikk.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg synes studiet var meget bra. Det var en fin blanding av teori og praksis og læreren var veldig flinke og gode til å lære bort. Noe minus var litt rot i informasjonsflyten ved skolen da de var i en overgang til nye lokaler og ny skole; Høgskolen Kristiania. Deltidstudentene var i ulike aldersgrupper, dette satte en ekstra spiss på det sosiale miljøet.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg kan absolutt anbefale studiet ved Bilder Nordic som nå er en del av Fagskolen Kristiania.

Studiested: https://www.kristiania.no/fagskolen-kristiania/bilder-nordic/