Logg inn

Fotoworkshop Spania 2022

Beskriv prosjektet ditt.

I et kreativt yrke som fotograf trenger man en gang imellom faglig påfyll og trening på å se andre motiver enn man gjør til vanlig. På Analucian Light 2022 fikk man være med inn i et miljø med andre som jobber daglig med fotografi og prosjekter innen dette. Vi fikk oppgaver å løse som å fotografere «farger» i en lokal by, «dommedag» på de knusktørre åkrene i området eller temaer som silhuett og skygge. Jeg ville være med på dette for å utfordre min daglige praksis som fotojournalist i Oslo. Tenke og se andre motiver enn hva man vanligvis gjør. Mentorene på workshopen Hans-Olav Forsang og Roger Turesson er noen av mine største inspisasjonskilder med sine flere tiårs erfaringer innen hva jeg jobber med til vanlig. Man har så mye å lære av hvordan de tenker rundt ideer og oppbygging av bildeserier. De printer ut alle deltakernes bilder fra de daglige oppgavene og kjører gjennomgang med ris og ros i plenum. Dette gjør at man er fullt fokusert på å gjøre maksimal innsats hver dag, og det det lærer man av.

Hva gjør dette relevant for deg?

Fotografi har så mange flere sjangere enn fotojournalistikk som jeg jobber med til daglig. Her fikk vi muligheten og samtidig ble dyttet i retning av å tenke annerledes og «leke» mer enn vi gjør til daglig. Dette er en veldig lærerik prosess som man tar med seg hjem og nyter godt av i lang tid. Sjelden kan jeg som frilanser være til stede med mange andre interesserte kolleger og snakke foto og bilder fra morgen til kveld.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg har utelukkende gode ting å si om workshopen. Med alle nyhetsbrev fra store, kjente fotografer og bildebyråer vet jeg at det er mange workshopper å velge fra. Likevel vil jeg påstå at Andalucian Light holder et meget høyt nivå når man ser på hvordan mentorene har lagt opp oppgavene, tilbakemeldingene deres og ikke minst nivået hos de andre deltakerne.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Andalucian Light handler om å leke og utfordre seg selv i forhold til hvordan man vanligvis fotograferer. Jo mer uventet og kreative resultater blir honorert samtidig som man tar i betraktning hvilken bakgrunn man har til fotografi. Vi bodde på en flott gård med store åpne jordbruksområder på alle sider. Lyset på morgen og ettermiddag er helt unikt og en flott anledning til å utforske, fotografere og lære i Vest-Spania.