Logg inn

Washingtonseminaret 2022

Deltakerne på Washingtonseminaret 2022 foran Kongressen.
Deltakerne på Washingtonseminaret 2022 foran Kongressen.
  • Deltakerne på Washingtonseminaret 2022 foran Kongressen.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg deltok på årets utgave av Washingtonseminaret fra 2. til 9. november. Vi var et 20-tall deltakere som var en uke i USA. Først to dager i Charlottesville i Virginia og deretter fem dager i Washington DC, ispedd en dagstur til Alexandria i Virginia. Uken var spekket med interessante foredrag fra både forskere, politikere, journalister/redaktører og andre som hadde mye interessant å si om amerikansk politikk og samfunnsliv. På godt og vondt. Vi møtte også politikere som forsøkte å bli valgt inn i Representantenes hus. Vi banket på dører (canvassing) og drev valgkamp for demokraten Josh Throneburg i Virginas 5. kongressdistrikt og deltok på valgkamprally for republikaneren Yesli Vega, som stilte i Virginias 7. distrikt (begge tapte...) Vi var på besøk på den norske ambassaden, på den republikanske klubben Capitol Hill Club, og vi fikk være med på søndagsgudstjeneste i historiske Christ Church i Alexandria der vi etterpå møtte og snakket med folk fra menigheten. Uken ble avsluttet med selve valgdagen (mellomvalget) og påfølgende valgvake.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som utenriksjournalist var dette særdeles relevant for meg. Jeg har fått høre på en rekke svært interessante og lærerike foredrag, og jeg har knyttet flere kontakter blant foredragsholderne. For eksempel fikk jeg sendt hjem til NTB kontaktinfo til en av foredragsholderne, professor i statsvitenskap Stephen Farnsworth, noe som endte med en lang ekspertsak (ført i pennen av hjemmeredaksjonen) sendt på NTBs utenrikslinje valgnatten. Jeg har også blitt godt kjent med med Nordic Press Center i Washington DC og leder Berit Enge. I tillegg har jeg fått nyttige kontakter blant de øvrige deltakerne på seminaret.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Alt var bra. Programmet var veldig relevant med mange gode forelesere og interessante temaer. Selve organiseringen av turen var også bra, godt opplegg av arrangørene. Alt gikk på skinner hele tiden.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Kan bare anbefale alle som er interessert i utenriksjournalistikk generelt og amerikansk politikk spesielt om å søke stipend og melde seg på framtidige Washingtonseminar.