Logg inn

Prosjekt «Individuelt kurs CMS-labrador»

Kursleder John Reidar Hammerfjell i Publishlab siste kursdag.
Kursleder John Reidar Hammerfjell i Publishlab siste kursdag.
  • Kursleder John Reidar Hammerfjell i Publishlab siste kursdag.
  • Jeg og kursleder John Reidar Hammerfjell i Publishlab siste kursdag.

Beskriv prosjektet ditt.

Det blir stadig viktigere at journalisten selv kan klargjøre tekst og bilder for nettpublisering. Det hadde jeg før kurset, ikke kompetanse på. Mange fagpressemedier bruker samme publiseringsverktøy (publishlab.no og deres publiseringsverktøy «Labrador»). Derfor var det hensiktsmessig for meg å få grundig opplæring i «Labrador». Jeg la, i samarbeid med publishlab, opp til et intensivt kurs over tre dager i Oslo. Etter følgende plan: Dag 1: Individuelt kurs CMS-Labrador hos Publishlab: Innføring Oppbygging Administrasjon Bildebruk Fargebruk Størrelser Spesielle effekter Presentasjon Selvstendig jobbing, prøving og feiling, tilpasninger og videre utvikling Dag 2 : Møte hos journalisten.no for å lære mer om deres bruk av publiseringsverktøyet "Labrador". Her fikk jeg gode tips i praktisk bruk, de nyttigste snarveier for raskere jobbing, og tips til å lage en front som fenger. Dag 3: Oppsummering med publishlab. Analyse, tips og bearbeiding, analyse av utførte oppgaver.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg er ansatt i eget frilansbyrå Svart på Kvitt, og skriver for ulike fagpressepublikasjoner. Samtidig har jeg og en kollega lanserte et nytt nettmagasin høsten 2022. Jeg hadde null kunnskap om nettpublisering fra før, men visste dette vil bli mer og mer nyttig i tida framover.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det var nyttig å få en-til-en opplæring, fordi det gjorde at jeg enkelt kunne spørre om noe jeg lurte på. Alle misforståelser fra min side ble ryddet bort straks. Jeg hadde ikke minst god nytte av dag 2, der jeg fikk sett i praksis hvordan en reel redaksjon bruker publiseringsverktøyet i sin travle hverdag. Jeg har selv gått fra å være en som kunne ingenting, til å bli en som relativt enkelt nå publiserer artikler på nettet. Det eneste negative er, at ved ha et "spesialkurs" hos en tilbyder av en tjeneste, hadde de ikke noen god automatisert ordning for å fakturere meg for kursavgift. Det betydde at jeg måtte purre på regningen, før jeg kunne søke om å få refundert ikke bare kursutgifter, men også utgifter til reise og overnatting.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Det er nyttig å lære nettpublisering. Labrador er enkelt å bruke.

Studiested: https://www.labradorcms.com