Logg inn

Egenkomponert prosjekt: gatefoto i London

Bilde av meg
Bilde av meg
  • Bilde av meg

Beskriv prosjektet ditt.

Som frilansfotograf får man sjelden anledning til å ta kurs for å videreutvikle seg i faget. Det er dette jeg ønsker å gjøre med FriStup stipendet. Jeg har lenge hatt en interesse for gatefotografi, og ønsker nå å ta kurs hos noen av de beste i feltet. Som frilanser er det viktig å ha flere ben å stå på, og studieopplegget jeg søkte på, ga meg mer kunnskap i denne formen for fotografi, som kan supplementere portrett og reportasjefotografi/dokumentarfotografi. I London finnes det mange eksepsjonelle gatefotografer. Flere av disse tilbyr kurs og workshops. Og det er disse kursene jeg søkte om å få delta på. Jeg fikk FriStup i 2020, men på grunn av Korona-utbruddet, var det mye usikkerhet rundt hvilke kurs og workshops vil finne sted og de fleste ble utsatt/kansellert. Jeg tok kontakt med fotografene som holder relevante workshops, og vi holdt kontakten under pandemien. Kusene fant ikke sted på samme tidspunkt, så jeg tok høyde for det i budsjettet: at det muligens ville bli to turer. Til slutt fikk jeg til to London-turer med kurs: i oktober 2022 og første uken av januar 2023. Kursene jeg deltok på var med fotografene Stuart Paton, Craig Whitehead og Nick Turpin.

Hva gjør dette relevant for deg?

Målet mitt var å bli en bedre gatefotograf - å se og finne øyeblikkene i hverdagen som man ofte overser. Som pressefotograf er jeg vant til å ta portretter og reportasjebilder, og noen ganger blir det veldig dokumentarisk. Målet mitt var å få til mer interessante bilder, mer poetiske, og med flere lag. Håpet var å bli fylt av inspirasjon til å ta slike bilder hjemme i Norge, og se nye muligheter i kjente og ukjente situasjoner.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg syntes spesielt kurset til Stuart Paton var veldig bra. Selv om det var en god del teori og diskusjon av hva som er et godt gatefoto, synes jeg han fikk meg til å se ting på en ny måte. Jeg fikk veldige gode innspill på hvordan jeg kunne ta fotograferingen min til et nytt nivå. Han var streng, men hadde gode praktiske eksempler.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

London er en veldig spennende by, men utallige interessante motiver. Det er også en dyr by, så man må være forberedt på å bruke en god del penger på mat. Og det er ikke alltid lett å finne et rimelig sted å bo, så bestill i god tid! Selv bodde jeg i en pub som også hadde overnatting, noe som var billigere enn et hotell.

Studiested: https://nickturpin.com/product/2020-advanced-london-street-photography-workshop/