Logg inn

Tribeca 2023

Tribeca-festivalens hovedsete er i Manhattan-bydelen ved samme navn.
Tribeca-festivalens hovedsete er i Manhattan-bydelen ved samme navn.
  • Tribeca-festivalens hovedsete er i Manhattan-bydelen ved samme navn.
  • Pressevisningene foregår på fasjonable steder som New York Film Academy.

Beskriv prosjektet ditt.

Undertegnede mottok FriStup-stipend til å delta på Tribeca-festivalen 2023. Hensikten var å tilegne meg faglig påfyll som frilansjournalist. Midlene gikk med til å bekoste losji i New York i festivalperioden.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg har dekket filmfeltet som reporter siden 1996. Tribeca har, for å sitere NTB, «vært synonym med kvalitet siden unnfangelsen etter terrorhøsten 2001». Nok en gang utmerket festivalen seg med dokumentarprogrammet. Jeg prioriterte bl.a. innslag med Ukraina-relevans, ettersom den russiske invasjonen gjennomsyrer journalistikken i dag.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

En Tribeca-utfordring er at festivalen (og mange av festivalaktørene) prioriterer amerikansk presse. Først fikk jeg kun utstedt «digital» akkreditering. Etter protest gikk festivalledelsen med på å utvide den, slik at den fysiske tilstedeværelsen betalte seg. Hovedplusset er det samme som -minuset: Kvalitetsinnslagene er så mange, særlig innen dokumentarfilm, at det blir luksusproblematisk selv uten full «access».

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Saumfar programmet, og etabler kontakt med de aktuelle aktørene/arrangørene/agentene, på forhånd. Prioriter hardt. Og ta med ansiktsmaske til utearrangementene, i tilfelle det blir kanadisk skogbrann igjen …

Studiested: https://tribecafilm.com