Logg inn

Interaksjonsdesign og brukervennlighet

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg jobber som designer og fikk stipend for å videreutdanne meg innen interaksjonsdesign og brukervennlighet ved IGM. Med deltidsstudiet ønsket jeg å få mer erfaring med brukerinnsikt i utviklingen av nettsider og apper, og brukertesting av digitale løsninger. Studiet tok blant annet for seg kartlegging av brukerens behov, viktige teknikker og prinsipper for design av gode brukeropplevelser, funksjonalitet og innholdsdrevet design, skjemadesign og prototyping, krav til universell utforming, godt innhold på web og webstrategi, sosiale medier og mobiltilpasning, intervjuteknikker, hvorfor og hvordan brukerteste produkter og hvordan måle om man lykkes.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg har jobbet med redaksjonell design i over ti år, men det har vært lite fokus på brukerinnsikt og brukervennlighet. Jeg ville lære metoder for å forstå hvordan brukerene opplever avisa både funksjonelt og visuelt, og hvordan jeg skal bruke dette for å lage enkle og engasjerende produkter. Jeg hadde behov for både teoretisk og praktisk kunnskap om interaksjonsdesign, og derfor passet dette studiet veldig godt for meg.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Det var et veldig omfattende og lærerikt studie. Det var fem faste samlinger i Oslo, men ellers studerte man for seg selv, eller i gruppe. Jeg hadde god nytte av å jobbe med oppgavene vi fikk i gruppe, da man har noen å diskutere og sparre med underveis. Foreleserne som hadde praktisk erfaring med interaksjonsdesign og brukertesting var dyktige og hadde mange gode eksempler. Oppgavene var spennende og gjorde at vi fikk brukt teorien i praksis. Alle deltagerne var også veldig motivert, noe som gjorde at man fikk gode diskusjoner og kunne lære av hverandre. Det som trekker ned for min del var at noen av forelesningene hadde veldig akademisk vinkling og ikke virket så relevante for interaksjonsdesign. Det var også mye å gjøre mellom hver samling.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Om du ønsker mer erfaring innen interaksjonsdesign og brukervennlighet, tror jeg du vil få mye igjen av å gå dette studiet. Har du mulighet, ville jeg anbefalt å jobbe noe redusert, siden det er veldig mye å gjøre. Jeg anbefaler også å jobbe med oppgavene man får i gruppe med andre. Dette studiet har mest fokus på innsiktsarbeid og enkel prototyping. Figma (eller liknende prototypeverktøy) må du i stor grad lære deg selv.

Studiested: https://igm.no/studier/interaksjonsdesign/