Logg inn

Geelmuydens Gull

Vi plukket fiken og granatepler fra trærne i hagen til frokost hver morgen
Vi plukket fiken og granatepler fra trærne i hagen til frokost hver morgen
 • Vi plukket fiken og granatepler fra trærne i hagen til frokost hver morgen
 • Med god sommertemperatur i oktober var det forfriskende med eget basseng å kjøle seg ned i når hodet kokte - og det gjorde det ofte! Av skrivingens mange muligheter.
 • Sjefen sjøl i aksjon
 • Kveldsmat og sosiale timer
 • Alltid frokost før kursstart
 • Deltager Bjørg Hexeberg og meg
 • Konsentrasjon. God plass til å skrive både inne og ute.
 • Ja - vakkert var det. Det skader ikke kreativiteten
 • Soloppgang i Trejibesin, en liten landsby oppe i fjellene ved Hercig Novi i Montenegro
 • Villa Boka Fig var vårt hjem under kursperioden. Flere leiligheter og et felleskjøkken og stue i bygget.

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg meldte meg på dette kurset for å lære å skrive mer levende, og skrive på en personlig måte som skiller min tekst fra andres, slik at den står ut og huskes! Det er få setninger og intervjuer jeg husker av alle hundre tusen jeg har lest, men flere er signert Niel Chr Geelmuyden.

Hva gjør dette relevant for deg?

Min hverdag er som utegående skrivende journalist av human touch reportasjer i Norsk Ukeblad.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Geelmuydens kurs gav meg virkelig relevant kunnskap på en effektiv og morsom måte. Vi gikk igjennom hovedpunktene fra hans bok «Skrivekunstens hemmeligheter», og fikk to oppgaver å levere for gjennomgang. På kun ett A4-ark skulle vi levendegjøre vår mor, far eller Montenegro for de andre kursdeltakerne. Selvportrett var også et alternativ. Vi var kun åtte deltagere, noe som var perfekt for god tid til alles tekster. Geelmuyden guidet og hjalp oss til ferdigstilling av tekst, og kommenterte den ferdige teksten etterpå. Alle fikk mulighet til å kommentere på hverandres tekster som ble lest høyt. Dette var utrolig lærerikt, jeg tror aldri jeg har vært på et så relevant og matnyttig skrivekurs før! Jeg lærte å begrense meg i språkbildene mine, skape luft i fortellingen, levendegjøre det som er viktig og luke bort alt unødig, slik at det blir lettere for leseren å motta det jeg vil. Ikke minst lærte jeg og forstod HVORFOR jeg må begrense meg. Da gikk det lettere! Jeg fikk et nytt fokus, mer minimalistisk - hvert ord teller. Bruk kun det viktigste - og de beste metaforer og beskrivelser. Geelmuyden hadde en ydmyk og rolig måte å lære bort på, til tross for sin skarpe penn. Han inspirerte med sin overflod av nye måter å si ting på, være kreativ og ikke minst ha skriveglede! Håper jeg fortsatt vil klare å holde fokus på hans ti beste råd - for de var gull for meg. Alle hans ti skriveregler kan brukes av alle - uansett sjanger og egen personlig vri. Kursstedet var fantastisk, en villa oppe i en fjell-landsby. Her fikk vi fred og ro til å gå inn i skrivebobla, og kunne slappe av alene eller i selskap med de andre deltagerne om kvelden. Jeg kan ikke komme på en annen minus enn at det hadde vært enklere å følge med på tekstene deltagerne produserte om man fikk dem printet ut ved siden av at han leste dem høyt.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Tenk igjennom hva som er dine svake sider som skribent, hva trenger du hjelp til ? Hva vil du rendyrke mer? Her er rom for mye individuell coaching. Det finnes ingen nettside om kurstilbudene hans, men du får rask info om du sender ham en mail, eller finner kurs på hans Facebookside hvor han promoterer en del. Mail : nich-ge@online.no

Studiested: nich-ge@online.no