Logg inn

Masteremner i undersøkende journalistikk ved SUJO

Beskriv prosjektet ditt.

Etter å ha tatt masteremnet "Fra idé til publisering" ved SUJO høsten 2022, fikk jeg innvilget stipend til å gjennomføre to masteremner samme sted i løpet av 2022. Det resulterte i at jeg i 2023 har studert "Reportasjeledelse av undersøkende journalistikk" og "Etikk i undersøkende journalistikk ved SUJO.

Hva gjør dette relevant for deg?

I mitt arbeid som journalist har jeg med årene hatt et stadig med fokus på undersøkende journalistikk. Disse masteremnene har gikk meg mye mer kunnskap og inspirasjon til å arbeide undersøkende Det har også gitt meg et sett med verktøy som jeg kan dele med kolleger, for å utvikle vår redaksjons arbeid med undersøkende journalistikk.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Interessant faglitteratur, gode forelesninger, aktuelle gjesteforelesere og gode diskusjoner med medstudenter gjør at jeg anbefaler kolleger i store og små redaksjoner å se hvilke muligheter SUJO kan tilby dem. Jeg syns de beste emnene er der man har hatt en balanse mellom interne og eksterne forelesere, for å få både teori ispedd den praktiske og oppdaterte kunnskapen fra aktuelle redaksjoner.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Ta kontakt med SUJO, som mer enn gjerne svarer på spørsmål. Jeg arbeider i en mindre redaksjon, og syns det har vært en fin balanse mellom store og små redaksjoner. Stup svarer også kjapt på spørsmål du har om stipend og søkeprosessen.

Studiested: https://sujo.w.uib.no/