Logg inn

AI og medieutvikling i London

Interessante foredragsholdere må dokumenteres.
Interessante foredragsholdere må dokumenteres.
  • Interessante foredragsholdere må dokumenteres.
  • Jane Barrett i Global Editor Media News Strategi tok i mot en vitebegjærlig gjeng fra Norge.
  • Mange lever et digitalt liv, slik var det også under besøket hos Synthesia, som jobber mye med avatarer.
  • Digital transformasjon i Financial Times. Vi møtte blant annet Lisa MacLeod (Director, i midten) som fortale om hvordan de utnytter AI i sitt arbeid.

Beskriv prosjektet ditt.

Først: Denne rapporten gjelder studieturen AI og medieutvikling i London. Kurset fant sted i London fra 13. - 16. november 2023. AI er en het potet om dagen, og IJ hadde lagt opp til et omfattende kursprogram. Vi var 11 personer fra forskjellige medier i Norge, som deltok på kurset, undertegnede som eneste frilanser.

Hva gjør dette relevant for deg?

For å utnytte ressurser og muligheter, er AI et svært viktig verktøy. Det er banebrytende siden det ble lansert i fjor høst, og har de siste månedene virkelig skutt fart. Jeg ser et stort potensiale i dette verktøyet, som kan forenkle hverdagen for alle journalister. Så lenge det brukes med vett og forstand. Og det var nettopp det vi skulle se nærmere på i London.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset får et stort pluss fra min side. Men, det var både hektisk og mye vi skulle gjennomføre. Det ble mye farting med T-bane fram og tilbake gjennom Londons underverden. Noen pluss var at innhentede foredragsholdere hadde stor kompetanse og tanker om god og nyttig bruk av AI. Vi fikk se hvordan de jobbet, det ble gitt gode eksempler og deltakerne var meget vitebegjærlige. Faktisk så vitebegjærlige at det planlegges en slags reunion, det får vi se nærmere hvordan det går. Det var ikke mye å sette fingeren på, kanskje kunne det vært mer workshop der vi hadde fått trent mer på de verktøyene som vi har mulighet for å bruke. En annen ting er at skal man følge med og bruke de verktøyene, så blir det en uforholdsmessig stor utgift. Derfor er det nok viktig å "holde seg på jorda", finne ut hva man trenger og evt. bestille abonnement.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Det er viktig å holde seg oppdatert på det som skjer i medieverden. Og vi er inne i et paradigmeskifte med inntoget av ChatGPT. Vi har noen kvantesprang innen medieverden, iPhonens inntog/smarttelefonen i 2007. Datamaskinens store inntog rundt 1990. Nå er det kunstig intelligens som gjelder. For en frilanser er det viktig å holde seg oppdatert på de verktøy man kan ta i bruk for å gjøre hverdagen både enklere og bedre. For seg selv, men også for våre kunder.

Studiested: www.ij.no