Logg inn

Fotokurs på Santorini

Beskriv prosjektet ditt.

Tidene har endret seg slik at mediehusene må være aktuelle på flere flater. Slik har stillbilder blitt like viktig som video. Dette merker vi er en helt annen måte å jobbe på, både teknisk og journalistisk. Vi ønsket mengdetrening og å bli godt kjent med kameraet slik at vi kan tenke mer på det visuelle utrykket enn å fikle med det tekniske.

Hva gjør dette relevant for deg?

Som fotojournalist i TV2 i dag jobber vi minst like mye med stillbilder som med video. Det å fange øyeblikkene i et stillbilde er en helt annen måte å jobbe på enn video. Vi hadde behov for mengdetrening slik at vi kunne bli kjent med kameraet og hvilke tekniske muligheter vi har for å forbedre bildene våre. I en fullpakket hverdag er det vanskelig å få nok av denne mengdetreningen slik at man behersker det tekniske og kan konsentrere seg om å være kreativ i bildene sine.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Dette var et seksdagers kurs for små grupper på Santorini og vi kunne komme med ønsker om innhold/øvingsoppgaver. Vi fotograferte fra morgen til langt på kveld og det var svært inspirerende å gå igjennom bildene sammen med de andre og se hvor forskjellig fotografisk uttrykk vi alle hadde. Vi havnet på gruppe med to meget dyktige damer fra Australia og vi lærte mye av hverandre i tillegg til å få gode tips fra læreren vår, en fotograf i et gresk bildebyrå. Kurslederen var veldig hjelpsom og lydhør for hva gruppen ønsket og endret planer om det var det som passet best for gruppen. Vi kunne kanskje gått enda mer inn på det tekniske men vi føler vi har fått mye ut av kurset.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Om vi skulle gjort det igjen ville vi nok vært enda mer tydelig på hva vi har behov for å øve på slik at det i enda større grad hadde gitt oss øvelse i konkrete situasjoner vi havner i på jobb. Men det å få komme vekk og få et avbrekk sammen med andre likesinnede og virkelig få den mengdetreningen og få øve seg, det anbefaler vi alle som trenger ny inspirasjon og å sette seg inn i noe nytt. Foruten kamera var det viktigste på turen gode sko og en god sekk!

Studiested: https://greecephotoworkshops.com/workshops/