Logg inn

Fransk i Tours

Beskriv prosjektet ditt.

For meg har det blitt et livsprosjekt å utvikle franskkunnskapene mine, og den beste måten å lære på er selvfølgelig å oppholde seg i landet. Da kurset jeg opprinnelig hadde tenkt å følge i Orléans aldri ble noe av, meldte jeg meg på et kurs i Tours, en ganske liten by litt lenger syd i Loiredalen enn Orléans. Resultatet ble et oppholde ved L´école CLE, 14 dager i november/desember 2023.

Hva gjør dette relevant for deg?

Jeg reiser en del til fransktalende land og har tidligere laget saker fra Frankrike, Tunisia og Marokko. Det har jeg tenkt å fortsette med. Jeg både skriver og fotograferer, kommunikasjonen med kildene er selvsagt helt avgjørende, og det er slett ikke alle frankofone som snakker engelsk.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg har bare positive ting å si om L´écoleCLE. Det er en liten skole, etablert i 1985, og holder til i en nydelig gammel bygning i den eldre delen av Tours. Vi var bare fire elever i klassen jeg ble tildelt etter en omfattende test første dag. Skoletid per uke var 20 timer, pluss ettermiddagsundervisning to dager i uken. Veldig flinke lærere og variert undervisning, med vekt på det muntlige og med en individuell og grundig evaluering ved kursets slutt..

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Jeg tror det er lurt å velge en skole som er godkjent av Qualité FLE, som blir utstedt av fire departementer i Frankrike.

Studiested: www.cle.fr/fr/lecole-cle/