Logg inn

5 Week Digital Filmmaking Workshop i San Francisco

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg søkte STUP-stipend for å få ta en femukers kortfilmkurs ved San Francisco School of Digital Filmmaking. Skolen ble startet i 2005 og tilbyr årskurs og kortere workshops innen både fiksjonsfilm og dokumentar. I år har skolen blitt en nasjonalt akkreditert utdanningsinstitusjon i USA og de har bra teknisk utstyr, fine lokaler og gode lærere. I løpet av de fem ukene kurset varte lærte vi grunnleggende kamera-, lys- og lydteknikk. Alle i klassen lagde hver sin kortfilm, vi skrev manus og hadde regi på vår egen film, og var crew på hverandres filmer.

Hva gjør dette relevant for deg?

Mitt utgangspunkt for å søke om midler til dette kurset var at jeg ville forbedre mine egenskaper som innslagsregissør. Jeg ville bli bedre til å omforme et godt manus til å bli et godt innslag. Jeg ville friske opp mine tekniske kunnskaper på foto og lys for å kunne tenke ut gode og kreative løsninger for å få fortalt historier jeg ønsker å fortelle.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Jeg fikk mye ut av å gå igjennom grunnleggende teknisk kunnskap på nytt og det var gøy å få leke med fotoinnstillinger og lyssetting i en læringssituasjon. Det er noe annet enn å stå stressa ute på opptak og prøve å forklare hvilken stemning jeg ønsker eller å sitte i redigering og rive meg i håret fordi ting ikke ser ut som jeg hadde sett for meg. Jeg har jobbet i NRK i 10 år men det var først på dette kurset jeg virkelig skjønte hvor mye jeg har lært i løpet av disse årene i NRK. Dette har vært en stor boost for selvtilliten min og jeg merker forskjell i hvor mye jeg stoler på meg selv og mine meninger på jobben nå etter at jeg kom tilbake. Jeg setter store krav til meg selv og har ikke klart å glede meg over å nå delmål i arbeidsprosesser på jobb, fordi jeg hele tiden tenker på det endelige produktet. Ved å lage film i en læringssituasjon, der resultatet ikke er det viktigste, har jeg klart å kjenne på gleden over å mestre de forskjellige delene av produksjonsprosessen. Det har vært interessant å lage film uten å ha det store NRK-apparatet rundt meg. Å måtte fikse alt selv, fra rekvisitter til å spille inn min egen filmmusikk, har vært både utfordrende og ikke minst veldig lærerikt. Jeg har også lært et nytt redigeringsverktøy, Adobe Premier. NRK skal gå over til dette arbeidsverktøyet nå og det var derfor flott for meg å lære det. Jeg er veldig glad for at jeg fikk gå dette kurset, det beste har vært at det har gitt meg bedre selvtillit og jeg gjør jobben min med et mye lettere hjerte nå enn det jeg gjorde før jeg dro. Så tusen takk for at jeg fikk muligheten!