Beskriv prosjektet ditt.
Jeg gikk en måned på språkskolen Leonardo da Vinci i Siena. Jeg deltok i vanlig klasseromsundervisning, samt deltok i eksamensforberedende kurs med egen lærer.
Etter kurset gjennomførte jeg en såkalt AIL (Academia Italiano della Lingua) på nivå B1.
Jeg deltok også på kurskvelder i matlaging, vinkunnskap, kunst- og kulturhistorie, samt en ekskursjon til kysten og en ekskursjon til Firenze.
Hva gjør dette relevant for deg?
Jeg dekker stoffområdene reiseliv og mat&drikke. Mange av restaurantene i Tromsø, de ansatte, de tilreisende og råvarene kommer fra Italia - så det å kunne snakke italiensk (og å ha direkte kunnskap om landet og kulturen) er svært nyttig.
Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.
Det beste med kurset har helt klart vært skolen. En god skole som er vant til å undervise utlendinger og som har mange forskjellige kursnivåer som er tilpasset forhåndskunnskapene til den enkelte.
Siena er også en grei by å ta studiet i ettersom den er mindre enn Milano, Roma og Firenze (der de øvrige filialene ligger).
Drawbacket med kurset er at det er relativt kostbart - over 11.000 kroner inkl. eksamensavgift. Siena er også en høykostby ettersom det er svært mange turister som besøker byen.
Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?
Vær godt forberedt og prøv å skaff litt italienskkunnskaper på forhånd. Selv har jeg tatt kveldskurs i italiensk - og det å ikke være helt "grønn" var veldig nyttig. Læringskurven er bratt...
Det er også en god ide å skaffe seg litt studievane på forhånd - spesielt om det er lenge siden man satt på skolebenken. Dette er langt fra "kjære mor" - lærerne og dine medstudenter stiller krav til både forkunskaper, studiemotivasjon og innsats.