Logg inn

Fire ukers videoredigeringskurs i USA

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg søkte STUP-stipend for å gå filmkurs i USA, og endte med en fire uker workshop i Digital Editing ved New York Film Academy. Kurset tok for seg både rent tekniske og artistiske sider ved redigering av råmateriale. Det var delt i to, med en teoridel og en praktisk del med innføring i verktøy. I løpet av de fire ukene fikk vi flere redigeringsoppgaver vi så viste til hele klassen og diskuterte i plenum.

Hva gjør dette relevant for deg?

Kurset var relevant fordi jeg for tiden jobber med kultur- og underholdningsnyheter på nett i NRK, hvor satsing på nettvideo er en uttalt strategi. Jeg fikk en teoretisk innføring i effektiv historiefortelling med bilder og fikk en teknisk-praktisk innføring i Final Cut Pro 7 og X, Adobe After Effects, DaVinci Resolve og Adobe Premiere Pro, sistnevnte en programvare som NRK nå går over til å bruke.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Kurset ga meg først og fremst inspirasjon, da det nok var beregnet på studenter med mindre førkunnskap enn meg. Likevel var det greit med en oppfriskning og repetisjon, samt en innføring i programvaren fra en profesjonell regissørs (som læreren var) ståsted. Læreren var en dyktig franskmann som lærte meg mye. Det var også svært nyttig med en innføring i After Effects og DaVinci Resolve, da de er applikasjoner jeg aldri har rørt før og som jeg ønsker å beherske.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Hvis noen vurderer New York Film Academy: Sjekk om kurset undervises ved campusen på Union Square eller ved Battery Park. Førstnevnte (hvor mitt kurs ble undervist) er en så godt som falleferdig bygning med utdaterte datamaskiner, rotete campus og timeplaner, elendig ventilasjon, vindusløse klasserom (se bildet) og generelt kritikkverdige HMS-forhold, mens sistnevnte er moderne og mye freshere. Vurdér også om kurset du ønsker å ta passer ditt ferdighetsnivå - hvis du er ute etter en slags "master class" er muligens ikke disse korte New York Film Academy-workshopene ideelle, da de i utgangspunktet retter seg mot studenter uten forhåndskunnskap.