Logg inn

Video storytelling

Beskriv prosjektet ditt.

Jeg startet å lage nettvideoer for endel år siden, men all den kunnskap jeg har opparbeidet er mer eller mindre selvlært. Derfor ønsket jeg en faglig tilnærming til videofaget på nett, og storytellingkurset på Berkeley virket som et riktig sted å få det.

Hva gjør dette relevant for deg?

I dagens mediehverdag er video et must, noe vi dessverre også ser ut av den meget variende kvaliteten på nettklippene rundt omkring. Kvaliteten kommer ofte i 2. rekke, spesielt i en hektisk hverdag. Men dette kurset som ballast unngår jeg forhåpentlig de største fellene, og jeg kan levere et bedre produkt til lesere.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Video Storytelling Certificate Workshop er et tre dagers kurs på School of Journalism på Berkeley, og det sier seg selv at det blir hektiske dager. For her går vi gjennom hele spekteret rundt historiefortelling på video. Alt fra storyboard, filming til redigering og opplasting og evaluering. Det fine er at det er grupper som blir satt sammen som skal lage sin egen video, og man får dermed testet ut teorien i praksis. Kurslederen, Shaleece Haas, er i tillegg dyktig og pedagogisk. De som har relativt mye erfaring med video får ikke like mye ut av dette kurset som nybegynnere. Det er altså første og fremst et kurs for de som står i startgropa for video. Husk også å ta høyde for jetleg da det er mange timers forskjell på California og Norge.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Kursdeltakerne på mitt kurs var stort sett mellom 30 og 50 år og amerikanere, og gikk til dette med åpne øyne. Det var med andre ord fin og lett stemning, og svært uhøytidelig (det er altså lov til "drite" seg ut). Så vil du lære video på en rask og god måte, få nye venner og oppleve California er dette veien å gå.