Logg inn

Russiskkurs i Moskva

Privatlæreren min
Privatlæreren min
  • Privatlæreren min
  • Studentkortet mitt
  • Skolen

Beskriv prosjektet ditt.

Russisk lærer man best i Russland. Åtte år etter at jeg avsluttet russiskstudiene mine, var det på høy tid å friske opp språkkunnskapene. Og med stup-midler fikk jeg gjort det i Moskva.

Jeg tok et to ukers intensivkurs i russisk ved statsuniversitetet i Moskva (MGU) i september 2013. I tillegg til gruppetimene, tok jeg også privattimer for å få mest mulig utbytte av oppholdet.

I jobben som utenriksreporter kommer språkkunnskaper godt med, både når man er på reisefot og også når man jobber innomhus. Russiske synker kommer inn på feedene med jevne mellomrom, og da er det en stor fordel å forstå hva som blir sagt - uten å være avhengig av script og/eller tolk. Og i det OL i Sotsji nærmer seg, kommer Russland til å være i nyhetsbildet i større grad – noe som gjorde det spesielt viktig for meg å få frisket opp igjen russisken min nå.

Jeg var godt fornøyd med opplegget på MGU. De tilrettela bra med tanke på læringsnivå, samt kombinering av gruppe- og privattimer. Gruppetimene var i stor grad basert på oppgaveløsing, mens privattimene kunne man legge opp som man ville. I og med at jeg ønsker å bruke språket i journalistisk øyemed, tok læreren min og jeg utgangspunkt i dagens aviser, gikk gjennom og diskuterte disse. Det var svært nyttig både for språk- og samfunnsforståelse.

I tillegg til skoletimene, får man en ekstra læringsbonus bare av å være i Moskva. Fremmedspråk må praktiseres for å vedlikeholdes, og den beste måten å gjøre det på er jo å snakke med folk.

Jeg fikk svært mye ut av mine uker i Moskva, og kan absolutt anbefale MGU som undervisningssted for andre som ønsker å ta russiskkurs i byen.