Logg inn

Video/storytelling på Berkeley

Det er historisk sus over campus på Berkeley.
Det er historisk sus over campus på Berkeley.
  • Det er historisk sus over campus på Berkeley.
  • Filmskaper og kursleder Shaleece Haas holdt kursdeltakerne i ånde.

Beskriv prosjektet ditt.

I løpet av noen intensive dager på Berkeley-workshopen Video is Visual Content hadde vi vært innom hele prosessen med å lage en kort film for nettet. Opplegget hadde en praktisk tilnærming, og den både pedagogisk og faglig dyktige filmskaperen Shaleece Haas proppet oss med kunnskap gjennom lange og innholdsrike undervisningsdager. De viktigste læringspunktene vi skulle gjennom: Hvordan lage storyboard og planlegge film, fra idé til huskeliste ute i felten. Teknikker og praksis både foran og bak kamera. Jobbe med bilde- og lydkvalitet ute i felt. Videoredigering og teksting med Adobe Premiere Pro. Videokomprimering og netting av videoer. Kursdeltakerne leverte hver sin to minutter lange video på slutten av kurset. Målet var at den enkelte skulle ha gjort så godt som alt selv, med veiledning der det trengtes. I tillegg til den rene videokompetansen, var det også rom for å snakke med tunge medieaktører som hadde lyktes med digitale satsinger. Det var spesielt spennende å høre hvordan San Francisco-avdelingen i Al Jazeera prøver å vinne et yngre publikum med AJ+.

Hva gjør dette relevant for deg?

For en mangeårig papirjournalist er det avgjørende å tilegne seg digital kompetanse for å kunne være med på overgangen fra papir til nett.

Hva syns du om prosjektet/kurset? Pluss og minus.

Dette kurset er en av de kortere variantene på Berkeley. Likevel var det et meget bra kurs for oss som er i startfasen av sin videokarriere. Ingen minuser av betydning.

Nyttige tips for andre som vurderer noe liknende?

Vil du lære video, er det bare å hive seg på flyet til Berkeley.

Studiested: https://multimedia.journalism.berkeley.edu/workshops/videostoryboard/